Custom IP HELP!?!?!?

Discussion in 'System Administration' started by ImAuzero, Jan 11, 2017.

  1. ImAuzero

    ImAuzero New Member

    Joined:
    Jun 6, 2016
    Messages:
    7
    Likes Received:
    0
    Best Answers:
    0
    Hello!
    i want my server to have a custom domain...
    and i know that MCPROHOSTING don't have the option to get a proper custom domain name for your server they only have a sub domain.
    e.g
    example.mcpro.co
    but i want it to be like
    mc.mydomain.xyz
    but the provider i use to host my domain esc.. MCPROHOSTING hasn't put a thread up to tell me how to do it...
    they only have GoDaddy and NameCheap...
    but i use name.com
    so if anyone can help me that would be great thanks!
     
  2. jjspider

    jjspider Active Member

    Joined:
    Aug 17, 2015
    Messages:
    261
    Likes Received:
    26
    Best Answers:
    0
    I'm not sure about this but I believe you can purchase a custom domain from mcprohosting. I'm not completply sure about this as I useally use the subdomain...

    @ChrisC can you help with this?
     
  3. ImAuzero

    ImAuzero New Member

    Joined:
    Jun 6, 2016
    Messages:
    7
    Likes Received:
    0
    Best Answers:
    0
    when i go through the process of buying a MCPROHOSTING server, and the server that i choose doesn't have the option for a custom IP...
    it only has a
    Dedicated IP
    and
    Subdomain
     
  4. joker15x

    joker15x Member

    Joined:
    Jul 16, 2015
    Messages:
    366
    Likes Received:
    15
    Best Answers:
    0
    A subdomain is as close as to an custom ip as your gonna get with MCPH as they don't offer completely custom ips, such as hypixels, "mc.hypixel.net". I actually asked MCPH a long time ago how he did that, and they said it was a custom plugin, but I don't know if thats the true or not.
     
  5. ChrisC

    ChrisC Forum Moderator
    Moderator

    Joined:
    Jul 7, 2015
    Messages:
    2,428
    Likes Received:
    270
    Best Answers:
    1
  6. ImAuzero

    ImAuzero New Member

    Joined:
    Jun 6, 2016
    Messages:
    7
    Likes Received:
    0
    Best Answers:
    0
    Thankyou! for your help!
    anyways, i need the following stated below from Name.com to do this, and if you can provide me this that would be ace!

    Post Says

    For the SRV Record, select SRV in the drop-down menu under Type. For the rest of the fields, you will need to contact your server provider for what information needs to be input in the Service, Protocol, Weight, Port, Target, Priority, and TTL fields.

    So i need
    Service
    Protocol
    Weight
    Port
    Target
    Priority
    TTL Fields
     
    #7 ImAuzero, Jan 12, 2017 at 10:28 AM
    Last edited: Jan 12, 2017 at 11:58 AM
  7. ChrisC

    ChrisC Forum Moderator
    Moderator

    Joined:
    Jul 7, 2015
    Messages:
    2,428
    Likes Received:
    270
    Best Answers:
    1
    Once you have found the DNS area to create A and SRV records this is where most instructions for other domains may become similar. You may use any of these to help out.

    https://clients.mcprohosting.com/knowledgebase/12/Domains

    9. Fill in the following information:

    Record type: SRV (Service)
    Name: mc or play or @ (This will be your prefix, such as mc.myserver.com.)
    Target: server.yourdomain.com (You know that A Record you created? Needs to be this name followed by your domain, if want mc or play or @ then this is why I use server in this case.)
    Protocol: _tcp
    Service: _minecraft
    Priority: 0
    Weight: 0
    Port: Your Minecraft Port
    TTL: 1/2 Hour

    Example:
    [​IMG]
     

Share This Page